Metsäuute

” Jo kahden viikon altistus voi parantaa kaupungissa asuvan ihmisen mikrobiston monimuotoisuutta”

– MD, PhD, Professor of Virology at Tampere University, Co-Founder of Uute Scientific Heikki Hyöty

Luonkosin tuotteisiin on lisätty metsän terveysvaikutuksia

Monimuotoinen luonto kuhisee mikrobeja, jotka edesauttavat terveyttä. Mitä tiukemmin digiruutu pitää ihmisen neljän seinän sisällä, sitä heiveröisemmäksi mikrobi- ja luontoaltistus kutistuu. Kun elimistön puolustusjärjestelmä ei saa tarvitsemaansa mikrobialtistusta, riski sairastua immuunivälitteisiiin tauteihin kasvaa. Näitä sairauksia ovat muun muassa autoimmuunisairaudet kuten; astma ja allergiat, tyypin 1 diabetes, reuma ja Crohnin tauti.

Autoimmuunisairaudessa elimistössä käynnistyy tulehdus omia soluja ja kudoksia vastaan, koska elimistö tunnistaa ne virheellisesti vieraaksi kudokseksi.

Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteiset Adele-hankkeet ovat lisänneet faktatietoa luontoaltistuksen oleellisuudesta immuunivälitteisten sairauksien ehkäisyssä. Tutkimukset ovat yhdistäneet muun muassa uusimman lääketieteellisen ja ympäristöekologisen osaamisen sekä kaupunkisuunnittelun.

Monet immuunivälitteiset sairaudet ovat puolessa vuosisadassa yleistyneet erityisesti kaupunkiympäristössä. Yksi syy on elinympäristön biologisen monimuotoisuuden väheneminen. Ongelma ei ole pieni, sillä jopa viidennes teollisuusmaiden väestöstä kärsii vakavista immuunipuolustusjärjestelmän häiriöistä.

Elämä ilman immuunivälitteisiä tauteja?

Suomalainen UUTE Scientific Oy hyödyntää muun muassa Adele-hankkeiden tuloksia. Yrityksen tavoite on suuri, muttei mahdoton: elämä ilman immuunivälitteisiä tauteja.

Hankkeiden hengessä päivittäinen luontoaltistus on nyt mahdollista saada kuluttajatuotteista. Sen mahdollistaa UUTE Scientific Oy:n kehittämä mikrobiuute Reconnecting Nature™.

Yleensä probioottiset tuotteet sisältävät korkeintaan muutamia bakteereja, mikro-organismeja ja eukaryootteja. Uudessa mikrobiuutteessa näitä on tuhansia. Uutetta sisältävien tuotteiden käyttö tasapainottaa mikrobiomia eli eräänlaista elimistön ekosysteemiä ja vahvistaa immuunijärjestelmää. Reconnecting Nature™ palauttaa terveellisen luontoyhteyden.

”Tärkeää on mahdollisimman laaja altistuminen luonnon monimuotoisuudelle ja bakteeristolle. Asiat olisi kuitenkin hyvä tehdä kontrolloidusti.”

– MD, PhD, Professor of Virology at Tampere University, Co-Founder of Uute Scientific Heikki Hyöty

Metsäkylpy kosmetiikasta

Luonkosin metsäkakut ovat loistava esimerkki tuotteista, joihin lisätään elimistön puolustusjärjestelmän toimintaa säätelevää ja immuunivälitteisiltä taudeilta suojaavaa mikrobiuutetta. Kakut ovat maailman ensimmäiset kosmetiikka-alan esimerkit sisätiloihin tuodusta metsäkylvystä, jollaiseksi Reconnecting Nature™ -mikrobiuutteen kehittäjä UUTE Scientific Oy tuotettaan onnistuneesti luonnehtii.

KOTIMAISTA
LUONNON-
KOSMETIIKKAA

LUONNOLLISIA
AINESOSIA

LAADUKAS JA RAKKAUDELLA KÄSIN TEHTY

VASTUULLINEN
JA ELÄIN-
KOKEETON

Luonkos – Handmade with Love

Luonkos Finland Oy Ltd
Niittikuja 1, 21110 Naantali
050 540 5679
info@luonkos.fi
2948085-3

Tilaa Luonkosin Rakkauskirje
avainlippu
nordic natural beauty awards winner badge
Kauneuspilkku pyöreä