Mikä Öljypuhdistus?

Öljypuhdistus sopii ihotyypistä riippumatta lähes kaikille.

Törmäämme melko usein siihen, että öljypuhdistuksen ajatellaan tukkivan ihoa ja että se ei sopisi epäpuhtaalle iholle. Lue alta kenelle öljypuhdistus soveltuu, miten se tehdään ja mitä hyötyjä siitä on.

Miksi kannattaa käyttää öljypuhdistusta?

Luonnonkosmetiikka lahjapakkaus

Vääränlainen ja liian voimakas puhdistus on yksi keskeisimpiä itse aiheutettujen iho-ongelmien syitä. Suosittelemme jättämään vaahdot, geelit ja saippuat sivuun ja valitsemaan sen sijaan maitomaisia, voidemaisia ja öljypohjaisia tuotteita ihon puhdistukseen.

Öljypuhdistus on erityisen tehokas, mutta hellävarainen tapa puhdistaa tuhdimpikin meikki. Se toimii myös aurinkosuojavoiteisiin, jotka eivät tyypillisesti irtoa iholta kevyellä puhdistustuotteella.

Öljypuhdistus on myös loistava vaihtoehto retkelle tai mökille, missä vettä ei ole runsaasti saatavilla!

Kenelle öljypuhdistus sopii?

Öljypuhdistus sopii ihotyypistä riippumatta lähes kaikille. Ihanteellisin öljypuhdistus on kuivuudesta kärsivälle ja ikääntyvälle iholle.

Törmäämme melko usein siihen, että öljypuhdistuksen ajatellaan tukkivan ihoa ja että se ei sopisi epäpuhtaalle iholle. Kun tuotteessa on oikeat, oman ihon tarpeisiin sopivat raaka-aineet, on öljypuhdistus kuitenkin erinomainen vaihtoehto myös epäpuhtaalle iholle. Öljypuhdistus auttaa syväpuhdistamaan ihoa ja puhdistaa ihon liasta ja meikistä tehokkaasti, mutta puhdistusgeelien ja vaahtojen voimakkaita surfaktantteja hellävaraisemmin.

Epäpuhtaalla iholla öljypuhdistustuotteen valintaan ja raaka-aineisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Likainen öljy tulee puhdistaa iholta erityisen huolellisesti, jottei iholle pääse muhimaan epäpuhtauksia. Epäpuhtaalle iholle kaksoispuhdistus on erinomainen vaihtoehto. Siinä öljypuhdistusta jatketaan vielä lempeällä kakkosvaiheella, joka varmistaa ettei iholle jää meikin, öljyn tai lian jäämiä.

Miten öljypuhdistus tehdään?

1

HIERO

kakkua kuivien käsien välissä. Hiero puhdistusöljyä hellävaraisesti kuivalle iholle pyörivin liikkein, unohtamatta silmänympärysihoa. Jatka hieromista, kunnes meikki ja lika ovat selkeästi irronneet öljyn mukaan.

2

PYYHI

tämän jälkeen iho puhtaaksi kädenlämpöisellä vedellä kostutetulla puhdistusliinalla, pehmeällä pyyhkeellä tai kostealla vanulapulla. Pyyhi, kunnes likaa ja meikkiä ei enää irtoa.

3

VIIMEISTELE

puhdistus sinulle sopivalla kasvovedellä, jos se kuuluu ihonhoitorutiineihisi ja lisää tarvittaessa kasvovoide.

Öljypuhdistus on tehokas tapa poistaa myös silmämeikit. Se irrottaa erittäin tehokkaasti rasvaliukoiset meikit kuten ripsivärit, kajalit sekä meikkivoiteet. Öljypuhdistuksessa herkkä silmänympärysiho ei myöskään joudu kovan hankauksen kohteeksi, vaan meikki kuin sulaa silmistä pois. Öljypuhdistusta käytettäessä ei tarvitse murehtia, että silmät jäisivät pandakarhu-lookiin.

HUOM! Jos sinulla on ripsien pidennykset, öljypuhdistus ei sovi sinulle silmämeikin puhdistukseen, mutta voit puhdistaa sillä pelkät kasvot varsin hyvin.

TwistBe

TwistBe on kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi, jonka tavoitteena on mullistaa se, miten ihmiset hoitavat ihoaan ja miltä sinun ihosi tuntuu ja näyttää. Naiset TwistBen takana ovat myös luoneet maailman ensimmäisen ihonhoidon verkkovalmennuksen nimeltä Uusi alku ihollesi ja julkaisevat Suomen ensimmäistä ihonhoidon podcastia, Kaikki ihonhoidosta.

Lue lisää TwistBestä

Luonkosin sivulla olevat tekstit öljypuhdistuksesta on lainattu TwistBe:n nettisivuilta.

Näin öljypuhdistuksesta sanoo ihonhoitoguru Katja Kokko

“Öljypuhdistus on yksi tehokkaimmista ihon hellintäkeinoista, joka sopii kaikille ihotyypeille. Olen puhunut viime aikoina paljon putsarin päivittämisestä hellävaraisempaan, olipa iho sitten kuiva tai rasvainen. Päähämme on pinttynyt jostain kumman syystä kuvitelma, että ihoa pitäisi pestä niin, että sitä suojaavan hydrolipidikalvonkin rasvat huuhdotaan viemäristä alas – siis rasva, joka kuuluu terveeseen ja hyvinvoivaan ihoon. Ja mitä rasvaisempi iho, sitä voimakkaammalla putsarilla ihoa usein jyystetään, mutta Personal Beauty Guidien myötä olen pistänyt merkille, että hyvin moni kuivaihoinenkin sortuu tähän – ja kaipaa kuitenkin samalla vinkkejä pintakuivan ihon hoitoon.

Siispä tässä tulee kullanarvoinen ihonhoitovinkki teille kaikille: päivitä putsarisi hellävaraisempaan ja kokeile öljypuhdistusta. Öljypuhdistus on erittäin tehokas myös rasvaiselle ja suurihuokoiselle iholle, sillä öljy tunkeutuu ihohuokosiin ja liuottaa iholta rasvaa. Lisäksi öljyputsarilla kyytiä saavat tuhdeinkin meikkipohja ja vedenkestävä ripsari.”

Kuka on Katja Kokko?

Katja Kokko on aidon kauneuden asiantuntija ja holistisen hyvinvoinnin valovoimainen vaikuttaja, joka tunnetaan yhtenä suomalaisen luonnon­kosmetiikka­maailman siteeratuimmista pioneeri­naisista. Lisää ihonhoitovinkkejä voit lukea Katjan omasta blogista.

healing_moringa.png

Aitoa luonnon kauneutta juuri sinulle

Luontoäidin kasvitarhasta valikoimme parhaimmat hellimään, hoitamaan ja ilahduttamaan sinua.

KOTIMAISTA
LUONNON-
KOSMETIIKKAA

LUONNOLLISIA
AINESOSIA

LAADUKAS JA RAKKAUDELLA KÄSIN TEHTY

VASTUULLINEN
JA ELÄIN-
KOKEETON