Metsätuotteet

Suomen luonnon aarteita

Luonkos ammentaa suomalaisesta luonnosta

Luonkos on edelläkävijä käyttäessään paljon suomalaisia luonnon raaka-aineita kuten nokkosta, tyrniöljyä, karpaloöljyä, kauraa, ohraa, savea, mehiläisvahaa, koivunkuorijauhetta ja koivun hiiltä. 

Luonkos tuo suomalaisen metsän aarteita ihmisten arkeen. Luonkos on maailman ensimmäinen metsämikrobiluonnonkosmetiikan valmistaja. Pakkausten innovaatiokartonki Kotkamillsiltä on muovitonta ja  metsäperäistä.

Metsämikrobit hyvinvoinnin tukena

Monet immuunivälitteiset sairaudet ovat puolessa vuosisadassa yleistyneet erityisesti kaupunkiympäristössä. Yksi syy on elinympäristön biologisen monimuotoisuuden väheneminen. Jopa viidennes teollisuusmaiden väestöstä kärsii vakavista immuunipuolustusjärjestelmän häiriöistä.

Monimuotoisessa metsässä on terveellisiä mikrobeja jotka vahvistavat ihmisten immuunipuolustusta. Nykyihmisen mikrobi- ja luontoaltistus ovat heikentyneet. Kun elimistön puolustusjärjestelmä ei saa tarvitsemaansa mikrobialtistusta, riski sairastua immuunivälitteisiiin tauteihin kasvaa. Autoimmuunisairaudessa elimistössä käynnistyy tulehdus omia soluja ja kudoksia vastaan, koska elimistö tunnistaa ne virheellisesti vieraaksi kudokseksi.

Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteiset Adele-hankkeet ovat lisänneet faktatietoa luontoaltistuksen oleellisuudesta immuunivälitteisten sairauksien ehkäisyssä. Uute Scientificin luoma metsämikrobiuute tuo hyvinvointia vahvistavat metsämikrobit ihmisten arkeen. Päivittäinen luontoaltistus on nyt mahdollista saada luonnonkosmetiikasta. Luonkosilla on viisi Re-Connecting Nature™ -metsämikrobiuutetta sisältävää innovaatiotuotetta, joihin pääset tutustumaan alempana. Yleensä probioottiset tuotteet sisältävät korkeintaan muutamia bakteereja, mikro-organismeja ja eukaryootteja. Uudessa mikrobiuutteessa näitä on tuhansia.

”Tärkeää on mahdollisimman laaja altistuminen luonnon monimuotoisuudelle ja bakteeristolle. Asiat olisi kuitenkin hyvä tehdä kontrolloidusti.”

MD, PhD, Professor of Virology at Tampere University, Co-Founder of Uute Scientific Heikki Hyöty

Tilaa rakkauskirje

Luonkosin uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotelanseerauksista, tapahtumista ja tarjouksista.