Tutkittu metsäuute

Luonkosin metsämikrobituotteiden taustalla on vankkaa tiedettä ja vuosien tutkimusta. Luonnon terveysvaikutuksista ei kiistellä; ne halutaan tuoda myös kaupunkiympäristöihin.

Luonkosin tuotteisiin on lisätty metsää!

Monimuotoinen luonto kuhisee terveellisiä mikrobeja. Mitä tiukemmin digiruutu pitää ihmisen neljän seinän sisällä, sitä heiveröisemmäksi mikrobi- ja luontoaltistus kutistuu. Kun elimistön puolustusjärjestelmä ei saa tarvitsemaansa mikrobialtistusta, riski sairastua immuunivälitteisiiin tauteihin kasvaa. 

Autoimmuunisairaudessa elimistössä käynnistyy tulehdus omia soluja ja kudoksia vastaan, koska elimistö tunnistaa ne virheellisesti vieraaksi kudokseksi. Monet immuunivälitteiset sairaudet ovat puolessa vuosisadassa yleistyneet erityisesti kaupunkiympäristössä. Yksi syy on elinympäristön biologisen monimuotoisuuden väheneminen. Ongelma ei ole pieni, sillä jopa viidennes teollisuusmaiden väestöstä kärsii vakavista immuunipuolustusjärjestelmän häiriöistä.

Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteiset Adele-hankkeet ovat lisänneet faktatietoa luontoaltistuksen oleellisuudesta immuunivälitteisten sairauksien ehkäisyssä. Tutkimukset ovat yhdistäneet muun muassa uusimman lääketieteellisen ja ympäristöekologisen osaamisen sekä kaupunkisuunnittelun.

Helsingin yliopisto →

Uute Scientific edistää hyvinvointia luonnon omin keinoin

Suomalainen UUTE Scientific Oy hyödyntää muun muassa Adele-hankkeiden tuloksia. Yrityksen tavoite on suuri, muttei mahdoton: elämä ilman immuunivälitteisiä tauteja. Päivittäinen luontoaltistus on nyt mahdollista saada kuluttajatuotteista. Sen mahdollistaa UUTE Scientific Oy:n kehittämä mikrobiuute Reconnecting Nature™.

Yleensä probioottiset tuotteet sisältävät korkeintaan muutamia bakteereja, mikro-organismeja ja eukaryootteja. Uudessa mikrobiuutteessa näitä on tuhansia. Reconnecting Nature™ palauttaa terveellisen luontoyhteyden.

”Tärkeää on mahdollisimman laaja altistuminen luonnon monimuotoisuudelle ja bakteeristolle. Asiat olisi kuitenkin hyvä tehdä kontrolloidusti.” - LT, Tampereen yliopiston virologian professori ja Uute Scientificin perustajajäsen Heikki Hyöty

Metsäkylpy kosmetiikasta

KOTIMAISTA LUONNONKOSMETIIKKAA

Tilaa rakkauskirje

Luonkosin uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotelanseerauksista, tapahtumista ja tarjouksista.