Tekijät ja Tarina

Luonkosin takana on tarina naisista ja halusta löytää uudelleen yhteys luonnolliseen hyvinvointiin. 

Maailma on täynnä rasvoja, voiteita, seerumeita ja naamioita, jotka lupaavat kimmoisampaa, puhtaampaa ja kauniimpaa ihoa. Olemme kierteessä, jossa kylpyhuoneidemme peilikaapit täyttyvät muovipakkauksista, joiden sisältöä emme ymmärrä edes sanakirjan kanssa.

Kolme voimanaista Naantalista

Tekijät

Olipa kerran Miia, merimaskulainen äiti ja luonnonkosmetiikan opettaja, joka halusi kehittää aidosti hoitavia ihonhoitotuotteita, tehdä maailmasta paremman paikan sekä opettaa ihmisiä luonnon puhtaista raaka-aineista. 

Löytyipä Jonna, toinen luontorakas kosmetiikan ammattilainen sekä luonnonvaratuottaja, joka myös halusi luoda tehokkaita ja hoitavia luonnonkosmetiikan tuotteita: sellaisia, jotka olisivat täynnä suomalaisen luonnon parhaita aarteita ja niin puhtaita, että niitä voisi melkein syödä! 

Yhdessä naiset ideoivat, keräsivät yrttejä, loivat uutta ja keittivät kosmetiikkaa niin pitkään, hartaasti ja rakkaudella, kunnes syntyi erilaisia hoitavia luonnonkosmetiikan tuotteita. Kolmas sielunsisko Piritta tuli mukaan auttamaan yrityksen perustamisessa, myynnissä, tulevaisuuden visioinnissa ja visuaalisessa ilmeessä.

Rakkaudella,

Piritta, Miia ja Jonna

Luonkos, rakkaudella käsintehtyä Naantalissa

Tarina

Luonkosin kotikaupungissa, Naantalissa, on vuosisatoja sitten kukoistanut naisten, luonnon ja hyvinvoinnin yhteys. Birgittalaisluostarin pihat täyttyivät naisten runsaista, tuoksuvista yrttitarhoista, joista haettiin ratkaisut hyvinvointiin, terveyteen ja kauneuteen. Näiden samojen birgittalaisnaisten jalanjäljillä me lähdimme etsimään vastauksia siihen, miten kauneutta ja hyvinvointia voidaan lisätä tehokkaasti, mutta yksinkertaisemmin sekä luontoa kunnioittaen. 

Ratkaisut löytyivät niin luonnosta ammentavasta perimätiedosta kuin nykyaikaisesta tieteellisestä ymmärryksestäkin. Lopputulos tiivistyi mehiläiskennon muotoisiin paketteihin, joista jokaisesta löytyy kaikki, mitä ihosi tarvitsee.

Naiset Luonkosin takana – tapaa Jonna, Miia ja Piritta

Naiset Luonkosin takana – tapaa Jonna, Miia ja Piritta

Me turhauduimme tähän teollisten tuotteiden ja muoviroskan yltäkylläisyyteen. Hyvinvoinnista oli tullut bisnestä ja tuotteiden ainesosaluetteloista sellaisia, joita tavallinen kuluttaja ei voi tai jaksa ymmärtää.

Tekijät ja Tarina

Olipa kerran merimaskulainen äiti (Miia, kuvassa keskellä) ja luonnonkosmetiikan opettaja joka halusi kehittää aidosti hoitavia ihonhoitotuotteita, tehdä maailmasta paremman paikan sekä opettaa ihmisiä luonnon puhtaista raaka-aineista. 

Löytyipä toinen luontorakas kosmetiikan ammattilainen sekä luonnonvaratuottaja (Jonna, kuvassa oikealla) joka myös halusi luoda ihan parhaita luonnonkosmetiikan tuotteita. Sellaisia jotka olisivat täynnä suomalaisen luonnon parhaita aarteita; tehokkaita sekä hoitavia ja niin puhtaita että tuotteita voisi melkein syödä! 

Naiset ideoivat, keräsivät yrttejä, loivat uutta, kokeilivat, keittivät kosmetiikkaa niin pitkään, hartaasti ja rakkaudella että syntyi ihania erilaisia, hoitavia luonnonkosmetiikan tuotteita. Kolmas sielunsisko (Piritta, kuvassa vasemmalla) tuli mukaan auttamaan yrityksen perustamisessa, myynnissä, tulevaisuuden visioinnissa, visuaalisessa ilmeessä ja oman elämänsä valtiatar työssä.

Tämä on alku Luonkosin huikealle tarinalle jota kirjoitamme yhdessä eteenpäin. Me valmistamme rakkaudella sinulle Luonkosin ihanat hoitavat ja hellivät tuotteet. Kehitämme jo uusia tehotuotteita – sellaisia jotka hoitavat, tasapainottavat ja ilahduttavat sinua.

 

Rakkaudella,

Piritta, Miia ja Jonna

Miia

Miia Leino

miia@luonkos.fi
+358 50 375 8029

Miia on Luonkosin Äiti, perustajajäsen ja tuotekehittäjä. Miialla on pitkä tausta kosmetiikan parissa. Hänellä on vahva eettinen sekä ekologinen näkemys ja pyrkimys löytää innovatiivisia tehokkaita tuoteratkaisuja. Miia vastaa tuotekehityksestä, pakkaussuunnittelusta, raaka-aineista sekä tuotannosta.

Jonna

Jonna Vesterinen

jonna@luonkos.fi
+358 45 329 4040

Jonna on Luonkosin perustajajäsen, toinen tuotekehittäjä ja logistiikkavastaava. Hänen sydämensä sykkii kokonaisvaltaiselle kauneudelle ja hyvinvoinnille. Jonna on luonnonvaratuottaja ja hänellä on laaja tuntemus kasveista ja niiden vaikuttavuudesta sekä käytöstä. Markkinointi on yksi Jonnan osaamisalueita ja mm. Luonkosin Instagramin storiet ovat tämän ilopillerin käsialaa.

Piritta

Piritta Fors

piritta@luonkos.fi
+358 50 303 0694

Piritta vastaa Luonkosin viestinnästä, visuaalisesta tarinasta sekä myynnistä että kaikenlaisesta yritys- ja someyhteistyöstä. Hän haluaa rakentaa yrityksen tulevaisuuden kulutusvaatimukset täyttäväksi arvopohjaiseksi yritykseksi. Piritta on ammattivalokuvaaja, life- ja business coach, tulevaisuudentutkija sekä naistietoisuusohjaaja.

Miia

Miia Leino

miia@luonkos.fi
+358 50 375 8029

Miia on Luonkosin Äiti, perustajajäsen ja tuotekehittäjä. Miialla on pitkä tausta kosmetiikan parissa. Hänellä on vahva eettinen sekä ekologinen näkemys ja pyrkimys löytää innovatiivisia tehokkaita tuoteratkaisuja. Miia vastaa tuotekehityksestä, pakkaussuunnittelusta, raaka-aineista sekä tuotannosta.

Miia

Olen luova. Luovuus on ollut minulle aina kuin elinehto. Olen jo hyvin pienestä kokenut luovuuden olevan inspiroiva elementti elämässäni. Mm. käsityöt, virkkaus, piirtäminen, askartelu, maalaus, kirjailu, korujen valmistus, keramiikka, teatteri ja tanssi ovat olleet monin tavoin elämässäni aina. 

Olen moniala-ammattilainen. Pidän itseni kehittämistä tärkeänä ja opiskelen innolla uutta. Ammattejani tällä hetkellä ovat mm. pukuompelija, nahkuri, turkkuri, meikkaaja-maskeeraaja, kynsiteknikko, life- ja beauty coach, reikihoitaja, luonnonkosmetiikan tuotekehittäjä ja kouluttaja. 

Olen rohkea. Elämäni on täynnä seikkailua. Olen matkustellut paljon ja asunut ulkomailla monia vuosia. Rohkeutta on vaatinut ammatillisen suunnan vaihto pikkulapsiarjen keskellä. Rohkeutta on tarvittu myös Luonkosin alkutaipaleella. Rohkeasti luottaen itseen ja omaan tekemiseen viemme Luonkosia tulevaisuuteen. 

Rakastan perhettäni. Perheeseeni kuuluu kaksi pientä poikaa, yrittäjämies ja osa-aikaisesti pikkuinen koiravanhus. Perheemme elämä on välillä varsin hektistä tässä ruuhkavuosien keskellä, mutta tiimityöllä arkisista haasteista selvitään.

Rakastan musiikkia. Musiikki on minulle energian lähde. Käytän musiikkia energiani nostattamiseen tai rentoutumiseen. 

Rakastan ruoalla. Teen ruokaa rakkaudella. Rakastan laittaa ruokaa perheelleni ja ystävilleni. Ruoanlaitto on luova prosessi ja koen sen rakkauden osoituksena. Vien mielelläni ystäviäni makumatkoille maailman ääriin, vain oman ruokapyötäni ympärillä. Suosikkeinani mainittakoon arabialainen, italialainen ja intialainen keittiö. Otan moninaiset erikoisruokavaliot haasteina ja hifistely on just se mun juttu. 

Rakastan teatteria. Aloitin teatterin harrastamisen jo 14-vuotiaana. Ensin seikkailin lavalla, mutta sitten löysin minulle sopivamman paikan lavan takaa puvustuksen ja maskeerauksen puolelta. Molemmista kehkeytyi myöhemmin ammatti ja teatteri itsessään on sydämessä aina. “Voit ottaa tytön pois teatterista, mutta et teatteria pois tytön sydämestä.”

Unelmoin… Valmiiksi remontoidusta talosta, omasta mökistä, rantasaunasta ja matkoista maailman ääriin. Tehosteräjäyttäjän ja pyroteknikon ammatit kiehtovat minua suuresti. 

"You have to see the sea to save it!!"

Ajatuksia kollegoista

Joku viisas on joskus sanonut, ettei itse tarvitse olla kovinkaan fiksu, kunhan löytää ympärille ne parhaat ja fiksuimmat tyypit. Minä olen ollut niin onnekas, että olen ympärilleni ne parhaat ja fiksuimmat löytänyt.

Jonna on ajatustakin nopeampi liikkeissään ja superjärjestelmällinen. Meidän aurinko positiivinen aurinko. Olemme loistava tiimi tuotekehityksessä. Hän on suurisydäminen ja herkkä ystävä, johon voi luottaa aina.

Piritta on huikean vahva business nainen, hyvä äiti, välittävä kollega ja työyhteisön sydän. Hänellä on loistava kyky katsoa asioita isossa mittakaavassa ja luotsaa koko tiimiä jämptein ottein eteenpän. Hän on erinomainen valokuvaaja ja se näkyy kaikkialla Luonkosin ilmeessä.

Jonna

Jonna Vesterinen

jonna@luonkos.fi
+358 45 329 4040

Jonna on Luonkosin perustajajäsen, toinen tuotekehittäjä ja logistiikkavastaava. Hänen sydämensä sykkii kokonaisvaltaiselle kauneudelle ja hyvinvoinnille. Jonna on luonnonvaratuottaja ja hänellä on laaja tuntemus kasveista ja niiden vaikuttavuudesta sekä käytöstä. Markkinointi on yksi Jonnan osaamisalueita ja mm. Luonkosin Istagramin storiet ovat tämän ilopillerin käsialaa.

Jonna

Olen moniosaaja. Minulla on monta ammattia. Olen luonnonvaratuottaja, luonnonkosmetiikan tuotekehittäjä, meikkaaja-maskeeraaja, sisustaja ja lisäksi olen suorittanut av-viestinnän ammattitutkinnon. Olen tehnyt paljon erilaisia asiakaspalvelualan töitä. Koen, että kaikki mitä olen opiskellut, tehnyt ja kokenut elämäni aikana saa merkityksen ja kiteytyy tässä omassa yrityksessä, Luonkosissa.

Olen kulinaristi. Hyvä ja terveellinen ruoka ovat mielestäni avain parempaan hyvinvointiin. En kannata erityisen tiukkoja dieettejä, mutta välttelen tiettyjä ruoka-aineita, jotka olen todennut epäsopiviksi minulle. Mikä voikaan olla parempi tapa aloittaa päivä, kuin itse jauhettu kahvi ja siitä tehty kauracappuchino sekä kylkeen ravitseva tuorepuuro tai smoothie? Nam.

Rakastan luontoa. Se on kaikki mitä tarvitsen ja kaiken alku. Käytän sen antimia töissä, ruoan laitossa, inspiraation lähteenä, kotiapteekkina ja se itsessään jo rentouttaa.

Rakastan joogaa. Se on kuulunut elämääni jo kohta 10 vuotta. Jooga on opettanut paljon omasta kehosta ja mielestä. En osaa elää ilman sitä. <3 Namaste.

Rakastan eläimiä. Eläimet ovat aina kuuluneet elämääni ja tälläkin hetkellä omistan kaksi koiraa. Toisen kanssa harrastan aktiivisesti pk-lajeja.

Olen energinen. Taidan olla aikamoinen touhupakkaus, aina tekemässä ja keksimässä uutta. Olen aamuihminen – yrittäjä joka haluaa joka päivä kehittyä paremmaksi.

Rakastan reissata. Matkailu on minun intohimoni. Tiedän, ei ole ekologista, mutta rakastan eri maiden kulttuureja ja ah, niitä ruokia!

Rakastan työtäni. Meillä Luonkosissa on huikea naistiimi! Ja voi, että rakastan olla osa sitä! Olemme kaikki melko erilaisia, mutta meitä kaikkia yhdistää sama voima ja halu tehdä hyvää muille sekä tietenkin huikea ammattitaito omalla saralla<3

Unelmoin… pienestä punaisesta tuvasta ja perunamaasta… että pääsisin joka päivä lähtemään omalta pihalta aamu- ja iltakävelylle koirien kanssa… että voisin auttaa ihmisiä voimaan paremmin… että saisin oman joogaopettajan pitämään mulle tunteja joka päivä! 😀

Ajatuksia matkan varrelta. Elämä on upea tie. Siinä on monta ohituskaistaa ja kiertotietä. Minkä tien päätätkään valita, nauti siitä joka hetki. Koska se hetki on vain kerran. On tärkeää, että elämässä on päämäärä jotta tietää mihin on menossa. Pitää vaan muistaa, ettei päämäärä ole tärkeintä vaan matka sinne. <3 Sinulla ei ole kiire mihinkään.

"Keep it simple!"

Ajatuksia kollegoista

Piritta on täydellinen bisneslady suurella sydämellä. Hän omaa myös hyvät puheenlahjat sekä uskomattoman upean valokuvauksen taidon. Hän hallitsee isoja kokonaisuuksia ja on paras tiiminvetäjä ikinä! Piritta saa asiat tapahtumaan.

Miia. Rakas taivaanrannanmaalari ja taiteilijasielu jonka kädenjälki näkyy myös tuotteissamme. Olemme Miian kanssa huikea pari tuotekehityksessä. Miialla on suuri sydän ja häneltä ei jää kukaan huomaamatta. Asiat saavat aivan uudet sfäärit tämän naisen taitavissa käsissä. Oli kyse sitten kosmetiikasta tai ruoasta.

Piritta

Piritta Fors

piritta@luonkos.fi
+358 50 303 0694

Piritta vastaa Luonkosin viestinnästä, visuaalisesta tarinasta sekä myynnistä että kaikenlaisesta yritys- ja someyhteistyöstä. Hän haluaa rakentaa yrityksen tulevaisuuden kulutusvaatimukset täyttäväksi arvopohjaiseksi yritykseksi. Piritta on ammattivalokuvaaja, life- ja business coach, tulevaisuuden tutkija sekä naistietoisuusohjaaja.

Piritta

Olen vapaa sielu. Olen asunut pitkään ulkomailla eri kaupungeissa ja maissa – halusin aina nähdä maailmaa. Minulle on kertynyt monipuolista osaamista ja useita ammatteja matkan varrella. Minulle sopii monipuolinen työ ja vaihtelevat työpäivät. Uuden luominen, asioiden ratkaiseminen, innostuminen ja innostaminen ovat ydinminua.

Olen tahtonainen. Olen vuosia tehnyt naisten voimautustyötä mm. taiteen ja valmennuksen keinoin. Haluan innostaa naisia ottamaan haltuun oma voimansa sekä viisautensa – oman elämänsä kuningattarena!  

Olen tulevaisuusajattelija. Rakastan tulevaisuudentutkimusta. Me jokainen voimme vaikuttaa oman tulevaisuutemme luomiseen, yhdessä ja erikseen. Minä haluan olla mukana luomassa parempaa tulevaisuutta valinnoillani.

Rakastan perhettäni. Minulla on kaksi upeaa lasta, kaksi nuorta kissaa ja rescue-koira Espanjasta. Vilskettä riittää meidän huushollissa!

Rakastan metsää. Rakastan myös järviä ja meren rantoja. Käyn päivittäin metsälenkeillä ja syksyisin sienestän lasteni kanssa eväsretkillä. Meillä on yhteinen intohimo löytää sieniaarteita – ihan parasta yhteistä aikaa.

Rakastan Suomea. Vapaus, demokratia, turvallisuus, rehellisyys, mahdollisuudet, terveydenhoito, toimiva yhteiskuntajärjestelmä sekä tietysti luonto, vuodenajat ja olemisen tila. Tässä muutama syy – listaa voisi jatkaa monella eri tapaa.

Rakastan hitaita aamuja puutarhassani. Kuppi kahvia, aamuaurinko ja lintujen laulua – sielu lepää joutilaisuudessa. Yrittäjällä kun tuppaa olemaan aika hoppu ympäri vuoden.

Iloitsen Luonkosista. Etsin pitkään itselleni innostavaa start-uppia jossa on sopiva tiimi sekä arvomaailma. Luonkosissa on hyvä tekemisen meininki!

Unelmoin… siitä että käyn lenkillä säännöllisesti. Ja että tänä talvena uskallan avantouimariksi!

"Remember to wear your crown!"

Ajatuksia kollegoista

Miia on luova moniosaaja jonka taikakädet loihtivat innovatiivisia uusia tuotteita, taitavia käsitöitä, maukkaita ruokia – ja oikeastaan ihan mitä vain kaunista ja ihanaa. Hän on rakastava äiti sekä Luonkosin äiti – kollega joka ihan varmasti pitää omistaan hyvää huolta.

Jonna haluaa kaikille hyvää ja näkee kaikessa hyvän – tämä on poikkeuksellisen hieno piirre. Hän on myös innostunut tiimipeluri sekä tehopuurtaja joka pitää sanansa ja huomioi hienotunteisesti muut. Jonna on kävelevä Suomen luonnon kasvi- ja lintutietokirjasto.

/** Shows selected tekijat-box using tekijat-selected class. See custom CSS of each element. **/ function showTekijaBlock(block_class) { // Test if current element is already visible if (document.getElementsByClassName("tekijat-block tekijat-selected " + block_class).length > 0) { const elementsWithClass = document.getElementsByClassName("tekijat-selected"); while (elementsWithClass[0]) { elementsWithClass[0].classList.remove('tekijat-selected') } if ( window.history && window.history.replaceState ) { window.history.replaceState('', '', window.location.pathname) } else { location.hash = "_"; } return; } Array.prototype.forEach.call( document.getElementsByClassName("tekijat-block"), function (element) { element.classList.remove("tekijat-selected"); } ); Array.prototype.forEach.call( document.getElementsByClassName("tekijat-button"), function (element) { element.classList.remove("tekijat-selected"); } ); Array.prototype.forEach.call( document.getElementsByClassName(block_class), function (element) { element.classList.add("tekijat-selected"); } ); location.hash = block_class; }; function addTekijaListeners(className) { Array.prototype.forEach.call( document.getElementsByClassName("tekijat-button " + className), function (element) { element.addEventListener("click", function (event) { event.preventDefault(); showTekijaBlock(className) } ); } ); } document.addEventListener("DOMContentLoaded", function(){ addTekijaListeners('tekijat-miia'); addTekijaListeners('tekijat-jonna'); addTekijaListeners('tekijat-piritta'); if (location.hash) { showTekijaBlock(location.hash.substr(1)); } });

Aitoa luonnon kauneutta juuri sinulle

Luontoäidin kasvitarhasta valikoimme parhaimmat hellimään, hoitamaan ja ilahduttamaan sinua.

KOTIMAISTA
LUONNON-
KOSMETIIKKAA

LUONNOLLISIA
AINESOSIA

LAADUKAS JA RAKKAUDELLA KÄSIN TEHTY

VASTUULLINEN
JA ELÄIN-
KOKEETON