Käyttöehdot

Lue nämä ehdot huolellisesti omien etujesi turvaamiseksi. Jos olet epävarma niiden mukaisista oikeuksistasi tai haluat niistä lisäselvitystä, kirjoita, ota yhteys puhelimitse tai lähetä sähköpostia asiakaspalveluumme (Yhteystiedot-sivullamme) ENNEN kuin teet tilauksen. VOIT TULOSTAA JA SÄILYTTÄÄ NÄMÄ EHDOT ARKISTOASI VARTEN.

Tekemällä tilauksen ja ostamalla tavaroita Luonkosilta https://luonkos.fi/ -sivuston kautta, solmit kanssamme laillisesti sitovan sopimuksen seuraavilla ehdoilla. Sinun tulee lukea ja ymmärtää nämä ehdot, koska ne vaikuttavat oikeuksiisi ja velvollisuuksiisi.

Nämä ovat Luonkosin ("Myyjä", "Me" tai "Me") vakiomyyntiehdot tuotteille, jotka on esitetty tämän sivuston sivuilla ("Tavarat"). Jollei alla olevan kohdan 4.2 määräyksistä muuta johdu, Tavaroiden hinta, toimituskulut ja soveltuvin osin arvonlisävero on ilmoitettu tilauslomakkeella.

Vuoden 2000 kuluttajansuojasäännösten (etämyynti) määräysten mukaisesti sinulla on oikeus peruuttaa tämä kauppa. Peruuttamisoikeutesi tiedot lähetetään sinulle tavaroiden mukana, kun ne on toimitettu, ja ne löytyvät alla olevasta kohdasta 9.


1. Tulkinta


1.1 Näissä ehdoissa:

"Ehdoilla" tarkoitetaan tässä asiakirjassa esitettyjä vakiomyyntiehtoja;

"Sopimus" tarkoittaa sopimusta tavaroiden myynnistä;

’Maksukortti’ tarkoittaa luotto- tai pankkikorttia tai muuta maksujärjestelmää, jonka olet valinnut käytettäväksi niiden Tavaroiden maksutapana, josta olet antanut meille tiedot tilausta tehdessäsi;

"Toimitusalue" tarkoittaa alueita, joilta olemme vastaanottaneet tilauksen.

"Tavarat", jotka olet tilannut, mukaan lukien tavaroiden maksuerät tai niiden osat, jotka ovat ostettavissa verkkosivustoltamme Ehtojen mukaisesti;

’Tietojärjestelmällä’ tarkoitetaan järjestelmää sähköisen viestinnän tuottamiseksi, lähettämiseksi, vastaanottamiseksi, tallentamiseksi tai muulla tavalla käsittelemiseksi;

"Tilaus" tarkoittaa mitä tahansa tilausta, jonka olet tehnyt meille tavaroiden toimittamiseksi;

"Tilauslomake" tarkoittaa sähköisesti täyttämääsi ja sähköisesti lähettämääsi tilauslomaketta;

"Säännöt" tarkoittaa vuoden 2000 kuluttajansuoja- (etämyynti) -asetuksia;

"Web-sivusto" tarkoittaa läsnäoloamme maailmanlaajuisessa verkossa, joka on tällä hetkellä käytettävissä osoitteen https://luonkos.fi/ kautta.

1.2 Viittauksen lakiin tai lakisääteisiin säännöksiin katsotaan sisältävän kaikki niiden lakisääteiset muutokset tai voimaantulon tai niiden nojalla tehdyt säännöt tai määräykset tai kaikki säädökset, jotka kumoavat tai korvaavat mainitun lain.

1.3 Ellei asiayhteys toisin edellytä:

1.3.1 sanat, jotka tuovat yksikön, sisältävät monikon ja päinvastoin;

1.3.2 maskuliinisen sukupuolen tuovat sanat sisältävät naisen sukupuolen ja päinvastoin;

1.3.3 viittaukset henkilöihin sisältävät joko yhtiö- tai yhteisö viittauksia.

1.4 Ellei asiayhteys toisin edellytä, viittauksia lausekkeisiin pidetään viittauksina näiden Ehtojen lausekkeisiin.

1.5 Otsikot on lisätty vain mukavuussyistä, eivätkä ne vaikuta näiden Ehtojen rakenteeseen tai tulkintaan.

2. Myynnin peruste

2.1 Myymme sinulle ja ostat vain ne tavarat, jotka olet ilmoittanut tilauksessasi ja jotka olemme vahvistaneet. Pidätämme oikeuden hylätä minkä tahansa tilauksen. Ellei toisin ole kirjallisesti sovittu, jokaiseen Tavaroiden myyntiin sovelletaan näitä ehtoja.

2.2 Mitään lähettämääsi Tilausta ei katsota hyväksytyksi, ellemme ole vahvistaneet sitä sähköpostitse tai kirjallisesti.

2.3 Mikään muutos näihin ehtoihin ei sido meitä, ellemme ole sopineet siitä sähköpostitse tai kirjallisesti.

2.4 Virheet tai puutteet toimittamissamme tiedoissa tai asiakirjoissa voidaan korjata edellyttäen, että korjaus ei vaikuta olennaisesti sopimukseen.

 1. Tilaukset

  3.1 Tavaroiden määrä, laatu ja kuvaus ovat samat kuin tilauksesi (jos hyväksymme sen).

  3.2 Tilaukset hyväksytään oman harkintamme mukaan, mutta normaalisti hyväksytään, jos Tavarat ovat saatavilla, tilaus heijastaa nykyistä hintaa, olet toimitusalueella ja maksukorttisi on valtuuttanut tapahtuman.

  3.3 Sinulla tai meillä on oikeus vetäytyä mistä tahansa sopimuksesta, jos verkkosivustollamme esiintyy ilmeisiä virheitä tai epätarkkuuksia.

  3.4 Olet vastuussa toimittamiesi tilausten tietojen oikeellisuudesta ja siitä, että annat meille kaikki tarvittavat Tavaroita koskevat tiedot riittävän ajoissa, jotta voimme täyttää Sopimuksen sen ehtojen mukaisesti.

  3.5 Tavaroiden määrä, laatu, kuvaus ja mahdolliset spesifikaatiot ovat tämän sivuston asiaankuuluvilla sivuilla esitettyjä.

  3.6 Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tavaroiden spesifikaatioihin, joiden on oltava sovellettavien lakisääteisten tai EC-vaatimusten mukaisia

  4. Tavaran hinta

  4.1 Tavaroiden hinta on tämän sivuston kyseisellä sivulla määritetty hinta. Pidätämme oikeuden muuttaa tällä sivustolla asetettuja hintoja edellyttäen, että jos hyväksymme tilauksen sinulta, tavaroiden hinta on tilauksen tekohetkellä kyseisellä maantieteellisellä alueella asetettu hinta.

  4.2 Jos Tavaroiden hinta nousee tilauksesi hyväksymispäivän ja toimituspäivän välillä, ilmoitamme sinulle ja pyydämme sinua vahvistamaan sähköpostitse/kirjallisesti, että uusi hinta on hyväksyttävä. Jos se ei ole hyväksyttävää, sinulla on tietysti mahdollisuus peruuttaa tilaus.

  4.3 Tavaran hinta ei sisällä posti- tai pakkauskuluja. Postituksesta ja pakkaamisesta veloitetaan valittujen Tavaroiden kokoon ja määrään liittyvä lisämaksu. Tämä maksu näkyy selvästi tilauslomakkeessa.

  4.4 Kokonaishinta sisältää mahdollisen arvonlisäveron.

 2. Maksuehdot

  5.1 Kun toimitat meille maksukortin tiedot ja lähetät Tilauksen, sinä:

  5.1.1 vahvistat ja sitoudut siihen, että Tilauksen sisältämät tiedot ovat oikeita ja tarkkoja ja että sinulla on asianmukaiset valtuudet käyttää Maksukorttia; ja

  5.1.2 valtuutat meidät vähentämään Maksukorttitililtä Tavaroiden täyden hinnan ja kaikki muut Sopimuksen perusteella meille mahdollisesti erääntyvät maksut. Jos kauppa hyväksytään, summa varataan välittömästi ja saat tilausvahvistuksen sähköpostitse.

  5.2 Jos ei ole mahdollista saada täyttä maksua tuotteista tililtäsi, voimme peruuttaa tilauksen tai keskeyttää mahdolliset toimitukset sinulle. Tämä ei vaikuta muihin mahdollisiin oikeuksiimme.

  5.3 Jos palautat Tuotteet kohdan 9 ehtojen mukaisten oikeutesi mukaisesti, hyvitämme maksukortille asianmukaisen summan.

  5.4 Emme luovuta henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle ilman lupaasi. Ellei pelkästään huolimattomuutemme johdosta, emme voi olla vastuussa mahdollisista tappioistasi. Jos maksukorttiasi käytetään vilpillisesti, sinulla on oikeus peruuttaa maksu ja saada kortinmyöntäjältä korvaus ilman, että sinua veloitetaan menetyksestä.

  6. Toimitus

  6.1 Meidän tai rahdinkuljettajamme on toimitettava tavarat tilauslomakkeessa ilmoitettuun toimitusosoitteeseen. On tärkeää, että tämä osoite on oikea. Ole hyvä ja ilmoita tarkasti, minne haluat Tavarat jätettävän, jos olet poissa toimitettaessa. Kun tavarat on toimitettu toimitusohjeidesi mukaisesti, olet vastuussa niistä. Vastuumme kaikesta muusta paitsi huolimattomuudestamme tai valmistussuunnittelusta tai suunnitteluvirheestä johtuvista vahingoista lakkaa toimituksesta.

  6.2 Teemme kaikkemme noudattaaksemme annettua toimituspäivää tai, jos päivämäärää ei ole sovittu, 30 päivän kuluessa tilauspäivästä. Emme voi olla vastuussa viivästyksistä, joihin emme voi vaikuttaa. Jos emme pysty ilmoittamaan toimituspäivää, otamme sinuun yhteyttä. Jos toimitusta ei voida suorittaa 30 päivän kuluessa annetusta toimituspäivästä, sinulla on oikeus joko sopia päivämäärästä tai peruuttaa tilaus ja saada täysi hyvitys. Jos pystymme toimittamaan toimituksen ennen ilmoitettua päivämäärää, otamme sinuun yhteyttä.

  6.3 Jos tilaus sisältää monta tuotetta, emmekä pysty toimittamaan koko tilausta, mutta pystymme toimittamaan osan, otamme sinuun yhteyttä ja ilmoitamme tästä, ja toimitus tapahtuu yhteisesti sovittuna päivänä. Tässä tapauksessa toimituksen sanotaan tapahtuvan erissä. Jokainen toimitus muodostaa erillisen sopimuksen, ja jos emme pysty toimittamaan yhtä tai useampaa erää näiden ehtojen mukaisesti, se ei oikeuta sinua perumaan koko tilausta.

  6.4 Jos emme jostain hallinnassamme olevasta syystä pysty toimittamaan Tavaroitasi kokonaan/osittain, hyvitys on enintään Tavaroiden hinta toimitus- ja/tai kohtuullisin palautuskuluineen.

  6.5 Kummallakin osapuolella on oikeus purkaa sopimus toimitusvelvoitteiden täyttämättä jättämisen osalta. Jos peruutus tapahtuu, hyvitämme sinulle jo maksamasi rahat ja sinulle aiheutuneet kohtuulliset palautuskulut.

 3. Riskit ja omistus

  7.1 Heti kun olemme toimittaneet tavarat tai palvelut, olet vastuussa niistä. Jos viivytät toimitusta, vastuumme kaikesta muusta kuin huolimattomuudestamme aiheutuneesta vahingosta päättyy päivänä, jona sovimme toimituksen sopimuksen mukaisesti.

  7.2 Kohdan 9 määräysten mukaisesti ja huolimatta toimituksesta ja tavaroiden vastuun siirtymisestä tai muista näiden Ehtojen määräyksistä, tavaroiden omistus ei siirry sinulle ennen kuin olemme vastaanottaneet maksun kokonaisuudessaan tai selvitettynä tavaroiden hinnasta. Sinulle toimitettuja tuotteita ei ole tarkoitettu jälleenmyyntiin.

  8. Takuut ja vastuu

  8.1 Tämän sopimuksen ehdot eivät vaikuta lisäoikeuksiin, joita sinulla saattaa olla valmistajan takuun/takuun perusteella. Nämä ovat oikeuksia, jotka valmistaja antaa sinulle lakisääteisten oikeuksien lisäksi. Valmistajan sinulle myöntämiä lisäoikeuksia ostettuihin tuotteisiin ei sisälly tähän sopimukseen. Jos ostetut tuotteet ovat viallisia, eBrands Global Oy noudattaa kaikkia soveltuvia takuita, jotka on asetettu toimintamaiden kuluttajalainsäädännössä.

  8.2 Kuluttajana sinulla on lakisääteiset oikeudet viallisten Tavaroiden palauttamiseen ja vaatimuksia tappioista, jotka ovat aiheutuneet meidän laiminlyönnistämme tai velvollisuuksiensa laiminlyönnistä. Tämän sopimuksen ehdot eivät vaikuta lakisääteisiin oikeuksiisi.

  8.3 TÄRKEÄ HUOMAUTUS: VAATIMUSTEN ILMOITTAMISEN AIKA

  Sinua pyydetään tarkastamaan tavarat mahdollisimman pian toimituksen jälkeen. Kaikki reklamaatiosi, jotka perustuvat tavaroiden laatu- tai kuntovirheeseen tai niiden puutteellisuuteen, on (riippumatta siitä, oletko kieltäytynyt toimituksesta) ilmoitettava yritykselle 14 päivän kuluessa toimituspäivästä tai kohtuullisen ajan kuluttua vian tai vian havaitsemisesta, jos se ei ollut ilmeistä kohtuullisessa tarkastuksessa.

  8.4 Jos meille ilmoitetaan toimitettuja tavaroita koskevasta pätevästä vaatimuksesta 14 päivän kuluessa toimituspäivästä tai kohtuullisessa ajassa, jos se ei ole ilmeistä kohtuullisessa tarkastuksessa, sinulla on oikeus:

  i) hylätä tavarat ja saada täysi hyvitys; tai

  ii) vaihtaa tavarat (tai kyseinen osa) maksutta.

  Kaikki vaatimukset, jotka esitetään 14 päivän toimituksen jälkeen tai kohtuullisen havaitsemisajan ylittämisen jälkeen, meillä on oikeus joko:

  i) korvata tavarat (tai kyseinen osa) maksutta tai
  ii) oman harkintamme mukaan hyvitämme sinulle Tavaroiden hinnan (tai suhteellisen osan hinnasta), emmekä ole enää vastuussa.

  8.5 Lukuun ottamatta laiminlyönnistämme aiheutuneita kuolemantapauksia tai henkilövahinkoja emme ole tämän sopimuksen nojalla vastuussa mistään tappioista tai vahingoista, jotka olemme aiheuttaneet meidän tai edustajiemme olosuhteissa, joissa:

  i) me tai kukaan työntekijöistämme tai asiamiehistämme ei ole rikkonut sinulle kuuluvaa laillista huolenpitovelvollisuutta;

  ii) tällainen menetys tai vahinko ei ole kohtuudella ennakoitavissa oleva seuraus tällaisesta rikkomuksesta;

  iii) menetysten tai vahinkojen lisääntyminen, joka johtuu siitä, että olet rikkonut tämän sopimuksen ehtoja.

  Jos käytät toimitusosoitetta osittain kaupallisiin tarkoituksiin, mitään vastuuta tämän sopimuksen rikkomisesta johtuvista voiton menetyksistä tai muista taloudellisista menetyksistä ei voida hyväksyä.

  8.6 Sääntöjen mukaisten velvoitteidemme ja oikeutesi mukaisesti emme ole vastuussa sinua kohtaan tai meidän ei katsota rikkoneen sopimusta minkään velvollisuutemme suorittamisen viivästymisen tai laiminlyönnin vuoksi tavaroihin, jos viivästys tai epäonnistuminen johtui jostain syystä, joka ei ole meidän kohtuudella hallittavissa.

  8.7 Emme ota vastuuta muiden sivustojen sisällöstä, joihin tällä verkkosivustolla on linkkejä.

9. Peruutusoikeus

9.1 Sinulla on 14 päivän harkinta-aika tavaroiden vastaanottamisesta, jolloin voit peruuttaa sopimuksen ja palauttaa tavarat omalla kustannuksellasi ja saada täyden hyvityksen ostohinnasta ja mahdollisista toimituskuluista.

9.2 Harkintajakson aikana peruutuksista on ilmoitettava kirjallisesti jommankumman osapuolen toimesta.

9.3 Tavarat tulee palauttaa täydellisenä ja vahingoittumattomana kaikkine tarvikkeineen ja ohjeineen. Alkuperäinen pakkaus on palautettava kohtuullisessa kunnossa.

9.4 Oikeus peruuttaa tämä sopimus ei koske personoituja tai toiveidesi mukaan valmistettuja tuotteita.

9.5 Jos toimitamme sinulle korvattuja tuotteita kohdan 2 määräysten mukaisesti, peruutusoikeutesi on yllä kuvatun mukainen, paitsi että me vastaamme tavaroiden palautuksesta.

10. Viestintä

10.1 Sähköisesti sähköpostitse tai muulla tavalla lähetetty viestintä:

10.1.1 katsotaan lähetetyksi, kun se saapuu tietojärjestelmään, joka ei ole viestin lähettäjän hallinnassa;

10.1.2 katsotaan aiotun vastaanottajan vastaanottaneen, kun se tulee luettavassa muodossa tietojärjestelmään, johon aiottu vastaanottaja pääsee käsiksi;

10.1.3 katsotaan lähetetyksi, jos kyseessä on yritys sen päätoimipaikassa ja henkilö, jossa hänen vakituinen asuinpaikkansa on;

10.1.4 katsotaan vastaanotetuksi, jos kyseessä on yritys sen päätoimipaikassa ja henkilö, jossa hänen vakituinen asuinpaikkansa on.

10.2 Omien etujesi suojelemiseksi sinun tulee pyytää toimituskuitti ja säilyttää paperikopio lähetyskuitista ja alkuperäisestä kirjeenvaihdosta.

11. Yleistä

11.1 Kaikki postitse lähetetyt viestit katsotaan vastaanottaneen aiotun vastaanottajan kolmen päivän kuluttua postituksesta, kun se on lähetetty ensimmäisen luokan postitse, tai viisi päivää postituksen jälkeen, jos se on lähetetty toisen luokan postitse.

11.2 Näiden Ehtojen lausekkeet ja niiden kukin alakohta, jos jokin lausekkeen tai alalausekkeen osa on mitätön, pätemätön tai täytäntöönpanokelvoton, loput sellaisista lausekkeista tai alalausekkeista ovat kuitenkin voimassa ja täytäntöönpanokelpoisia.

11.3 Mikään Sopimuksen ehto ei ole tarkoitettu antamaan etua kenellekään henkilölle, joka ei ole Sopimuksen osapuoli (joko vuoden 1999 sopimuslain (Rights of Third Parties) tai muulla tavalla), tai sen ei ole tarkoitus olla toimeenpantavissa.

11.4 Jos jokin tuomioistuin tai toimivaltainen viranomainen pitää jonkin näiden Ehtojen säännöstä pätemättömänä, laittomana tai täytäntöönpanokelvottomaksi jollakin lainkäyttöalueella kokonaan tai osittain, se ei vaikuta näiden Ehtojen muiden ehtojen ja muiden ehtojen pätevyyteen tai täytäntöönpanokelpoisuuteen. ei vaikuta kyseiseen määräykseen eikä se vaikuta kyseisen määräyksen pätevyyteen, laillisuuteen tai täytäntöönpanokelpoisuuteen millään muulla lainkäyttöalueella.

11.5 Yritämme ratkaista mahdolliset erimielisyydet nopeasti ja tehokkaasti. Jos et ole tyytyväinen tapaamme käsitellä erimielisyyksiä ja haluat oikeudenkäynnin, sinun on tehtävä se Suomessa.

11.6 Näiden Ehtojen otsikot ovat vain avuksi eivätkä vaikuta niiden tulkintaan.