OUTLET KÄYNNISSÄ NYT!

Vähennetään yhdessä hävikkiä. 2-laatuisia tuotteita nyt edullisesti outletissa! Huom. tuotteita rajoitettu erä.

Vastuullisuus

Ihmisen ja luonnon parhaaksi

Luonkos oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, joka toi palamuotoiset sekä muovittomat tuotteet Suomen markkinoille vuonna 2018. Luonkosissa luodaan tulevaisuuden toivoa ja ratkaisuja nykyongelmiin. Yrityksen missiona on auttaa ihmisiä vähentämään ihonhoitotuotteiden kulutusta. Vähempi riittää kun tuote on monikäyttöinen ja tehokas. Luonkos inspiroi muutokseen.

Innovatiivinen edelläkävijä

Luonnonkosmetiikka on kosmetiikkaa, jonka raaka-aineet ovat peräisin luonnosta. Raaka-aineissa suositaan luonnosta kerättyjä tai luomuviljeltyjä aineita ja synteettiset raaka-aineet ovat pääosin kiellettyjä. Tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä. 

Luonkosin hiilijalanjälki on minimaalisen pieni ja kompensoitu, myös tuotannon sekä tuotteiden vesijalanjälki on erittäin pieni. Tuotteet ovat vedettömiä sekä säilöntäaineettomia. Tuotteiden raaka-aineissa tai testauksessa ei ole käytetty eläinkokeita. 

Yli 95% Luonkosin tuotteista on vegaanisia. Balsamituotteiden mehiläisvaha on lähituotettua vanhan maatiasrodun, mustien mehiläisten, vahaa. Käyttämällä mustan mehiläisen vahaa, tuet rodun suojelutyötä. Muutamassa Luonkosin tuotteessa käytetään micaa. Olemme valinneet synteettisen mican,  koska mican louhinnassa on valtava määrä epäeettisiä kohtia.

Olemme suomalaisen Pro Luonnonkosmetiikka ry:n jäsen, jonka päämääränä on auttaa ymmärtämään mitä luonnonkosmetiikka käsitteenä tarkoittaa, sekä edistää ympäristöystävällisten ja turvallisten kosmetiikkatuotteiden käyttöä. 

Valtaosalla Luonkosin tuotteista on FI-Natura sertifioituja. Tämä sertifikaatti kertoo aidosta suomalaisesta luonnonkosmetiikasta. Sen avulla on helppo tunnistaa aidot suomalaiset tuotteet ja viherpesu. Viherpesu näkyy synteettisten ja epäekologisten tuotteiden markkinointina, josta syntyy virheellinen mielikuva luonnollisesta tuotteesta. Eläinkokeiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä.

Luonkos on naisten perustama ja johtama yritys. Arvopohjaisena yrityksenä Luonkos sitoutuu tekemään valinnat eettisesti ja ekologisesti sekä vastuullisuuden näkökulmasta oikein. Kuluttaja voi nauttia tuotteestaan tietäen, että jokainen sen raaka-aineeseen, pakkaukseen ja tuotantoon tehty valinta on koko arvoketjussa on läpinäkyvää, rehellistä ja kriittisenkin tarkastelun kestävää.

Tilaa rakkauskirje

Luonkosin uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotelanseerauksista, tapahtumista ja tarjouksista.