UKK

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos vastausta ei kuitenkaan löydy, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen tai some-chattien kautta.

Usein kysytyt kysymykset

Kakut

Säilytä kakkuja alle 25°C:ssa, kuivassa ja huoneenlämpöisessä paikassa. Tämä herkku on kuin suklaata eli se sulaa herkästi. Pidä se siis suojassa myös auringon ja saunan lämmöltä. Kakku viihtyy hyvin omassa rasiassaan tai voit säilyttää sitä alustalla tai kannellisessa purkissa. 

Kakut sulavat ihon lämmön vaikutuksesta, mutta jos esimerkiksi talvella kätesi ovat kovin kylmät ja tuntuu ettei kakku sula, voit lämmittää käsiäsi ennen kakun käsittelyä esimerkiksi lämpimän veden alla. Tai jos vartalokakku on käyttämättä jonkin aikaa niin kakun päällikerros voi tuntua kuivemmalta ja nahkealta. Vähän aikaa lämmitettyäsi kakkua lämpimien käsiesi välissä, se toimii taas normaaliin tapaan. Vartalokakuissa on lisäksi jojobavahaa mikä nostaa tuotteen sulamislämpötilaa.

Voi ei! Mikäli kakku ei ole sulanut rasiasta läpi, voit laittaa sen jääkaappiin, jossa kakku palautuu kiinteäksi. Voit käyttää uudelleen kiinteytynyttä kakkua huoletta.

Ei hätää, kakkusi on täysin käyttökelpoinen. Vaalea väri tai huurre johtuu lämpötilojen vaihtelusta. Yleensä lämpimästä viileään. Tämä piirre on ominaista kaakaovoille, jota käytetään kaikissa kakuissamme – olet ehkä huomannut samanlaisen huurteen myös suklaalevyssä. Muutos kakun pinnassa ei haittaa käyttöä millään tavalla ja lähtee pois käytössä. Kakku on täysin vedetön tuote eivätkä bakteerit viihdy sen pinnalla, joten sitä on erittäin vaikea saada pilaantumaan.

Radiant -öljypuhdistukakussa ja Innocent -vartalokakussa ei ole lisättyjä tuoksuja ja sopivat siksi tuoksuherkille. Luonnon omat raaka-aineet kuitenkin tuoksuvat vähän, joten ne eivät kuitenkaan ole täysin hajuttomia.

Mikä tuote sopii millekin ihotyypille?

Epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle suosittelemme ihoa rauhoittavaa sekä tasapainoittavaa Healing- tai Compelete-öljypuhdistuskakkua. Molemmat kakut sisältävät ihoa rauhoittavia ja puhdistavia ainesosia kuten savea ja Complete sisältää lisäksi syväpuhdistavaa koivun hiiltä. Complete on mausteisemman tuoksuinen, kun taas Healing raikkaan yrttinen. Molemmat kakut sopivat epäpuhtaalle iholle. Jos ihosi on herkkä tukkeutumaan huolehdi, että puhdistat ihosi hyvin meikin ja öljyn jäämistä. Tähän suosittelemme Helli-kestoliinaa. Muistathan puhdistaa liinan/sienen tarpeeksi usein meikistä ja öljystä.

Riippuen ihotyypistäsi, mutta yleensä iho alkaa menettää kimmoisuuttaan ikääntymisen myötä. Rebirth-äljypuhdistuskakku sisältää ihoa virkistäviä ainesosia kuten raaka-kaakaota. Jos ihosi on erityisen herkkä tai sinulla on on tuoksuaineallergiaa, suosittelemme valitsemaan Radiant-öljypuhdistuskakun. Jos taas kärsit esimerkiksi hormonaalisesta tai aikuisiän aknesta, suosittelemme Healing- tai Complete-öljypuhdistuskakkua. Lisää öljypuhdistuksen hyödyistä voit lukea täältä.

Kuivalla ja hilseilevälle iholle suosittelemme joko Radiant- tai Rebirth-öljypuhdistuskakkua. Radiant sisältää luomu sheavoita joka ja on kakuista täyteläisin. Radiant-öljypuhdistuskakkuun ei ole lisätty tuoksuja eli se soveltuu hyvin myös herkän ihon puhdistamiseen. Jos sinulla ei ole tuoksuaine allergioita voit myös hyvin käyttää Rebirth-öljypuhdistuskakkua kuivalle iholle. Sen suklainen tuoksu huumaa varmasti jokaisen käyttäjän! Öljypuhdistus on ihoa hoitava ja tehokas puhdistustapa ja on paras vaihtoehto kuivalle ja herkälle iholle. Lue öljypuhdistuksen hyödyistä lisää täältä.

Sekaiholle on tyypillistä rasvoittuva t-alue ja varsinkin talvisin kuivuvat alueet kasvoilla. Epäpuhtaudet voivat olla hormonaalisia tai johtua myös elintavoista. Sekaiho onkin ehkä haastavin hoitaa ja löytää sopivat tuotteet. Sekaiholle suosittelemme kesäksi käyttöön Healing- tai Compelete-öljypuhdistuskakkuja ja talveksi Rebirth- tai Radiant -öljypuhdistuskakkua. Iho on kuiteenkin hyvin erilainen vuodenajasta riippuen. Muistathan huolehtia, että meikki ja ylimääräinen öljy tulee puhdistettua kasvoilta hyvin pois. Lue lisää öljypuhdistuksen hyödyistä täältä.

Öljypuhdistus

Vääränlainen ja liian voimakas puhdistus on yksi keskeisimpiä itse aiheutettujen iho-ongelmien syitä. Suosittelemme jättämään vaahdot, geelit ja saippuat sivuun ja valitsemaan sen sijaan maitomaisia, voidemaisia ja öljypohjaisia tuotteita ihon puhdistukseen. Kun tuotteessa on oikeat, oman ihon tarpeisiin sopivat raaka-aineet, on öljypuhdistus erinomainen vaihtoehto, joka ei tuki ihohuokosia. Öljypuhdistus auttaa syväpuhdistamaan ihoa ja puhdistaa ihon liasta ja meikistä tehokkaasti, mutta puhdistusgeelien ja vaahtojen voimakkaita surfaktantteja hellävaraisemmin. Lue lisää öljypuhdistuksesta täältä: Luonkos.fi/öljypuhdistus

Lähtee! Öljypohjainen puhdistaja tehoaa tuhdimpaankin rasvaliukoiseen meikkiin ja onkin monen maskeerajan ja drag queenin suosittelema. Öljypuhdistusta käytettäessä ei tarvitse murehtia, että silmät jäisivät pandakarhun näköisiksi. On myös tärkeää, että öljypuhdistus levitetään kuivalle iholle ja pyöritellään iholla kunnes meikki ja lika ovat irronneet. Meikin ja öljyn jäämät voit puhdistaa joko kestoliinalla tai sienellä. Pelkällä vedellä huuhtelu ei puhdista ihoa tarpeeksi hyvin.

Öljypuhdistuksen yhteydessä iholtasi lähtee meikki, silmämeikkiä myöden sekä päivän aikana kertynyt lika ja pöly. Öljy ei ole vesiliukoinen, joten tarvitset tähän joko kestoliinan tai sienen. Voit myös tehdä ns.tuplapuhdistuksen, jolloin et tarvitse liinaa tai sientä. Tuplapuhdistuksesta lisää tietoa täältä. Ainoa ero liinan ja sienen välillä on tuntuma iholla – toiset tykkäävät käyttää sientä ja toiset liinaa. Mikäli ihosi on herkkä, liinan käyttäminen saattaa olla sinulle parempi. Erityisesti Helli-kestoliina on hellävarainen iholle, mutta puhdistaa tehokkaasti iholta likaisen öljyn.

Iho ja ihonhoito

On tavallista, että iho reagoi uuteen tuotteeseen ja puhdistustapaan. Epäpuhtaudet voivat aluksi poistua ihosta aktiivisemmin, mutta ihosi rauhoittuu, kun se saavuttaa luonnollisen tasapainon. Pieni osa ihmisistä kuitenkin vaatii tuplapuhdistuksen, jolloin ylimääräistä öljyä jää minimaalinen määrä iholle. Lue tuplapuhdistuksesta lisää täältä. Suosittelemme kokeilemaan hellävaraista puhdistusmaitoa tms.öljypuhdistuksen jälkeen, jos tilanne ei hellitä usean viikon testauksista huolimatta.

Öljypuhdistus tasapainottaa ihoa toisilla niin tehokkaasti, että kasvovoiteita ei välttämättä tarvita! Öljypuhdistuksen jälkeen jää kevyt kerros öljyä iholle, joka monille riittää kosteuttamaan ihoa. Ihon tuntuessa kuivalta öljypuhdistuuksen jälkeen voi kosteusvoidetta käyttää toki. Iho on myös erilainen talvella ja kesällä eli seuraa ihosi tarpeita myös vuoden aikojen mukaan.

Voit käyttää kaikkia öljypuhdistuskakkuja myös naamiona! Levitä puhtaalle iholle saunan lämpöön tai saunan jälkeen ja anna vaikuttaa noin 10 minuttia ja pyyhi ylimääräinen öljy pois ja nauti pehmeästä ihostasi. Reissun päällä Radiant tai Rebirth soveltuvat myös vartalovoiteeksi ja vaikkapa huuli- tai jalkavoiteeksi! Mihin kaikkeen sinä keksit kakkuja käyttää?

Muut asiat

Oletko kiinnostunut jälleenmyynnistä? Ilmoittadu jälleenmyyjäksi täältä.

Olemassaolevat jälleenmyyjämme pääsevät kirjautumaan materiaalipankkiin ja lisätilauskaavakkeeseen täältä.
Jos olet unohtanut salasanasi, saat uuden täyttämällä uusien jälleenmyyjien kaavakkeen ja pyytämällä sitä vapaan sanan kentässä.

Aitoa luonnon kauneutta juuri sinulle

Luontoäidin kasvitarhasta valikoimme parhaimmat hellimään, hoitamaan ja ilahduttamaan sinua.

KOTIMAISTA
LUONNON-
KOSMETIIKKAA

LUONNOLLISIA
AINESOSIA

LAADUKAS JA RAKKAUDELLA KÄSIN TEHTY

VASTUULLINEN
JA ELÄIN-
KOKEETON