Atooppisen ihon hoito

Atooppisen ihon hoito

Atooppinen iho on Suomen yleisin ihosairaus, johon sairastutaan jo lapsena. Luonkosin öljypuhdistuskakut, vartaloöljypalat sekä Primal- metsämikrobivoide ovat käyttäjäpalautteiden perusteella monen atoopikon lempituotteita.

Atooppinen iho - uudenlaista apua

Atooppinen ihottuma on krooninen, kutiseva, tulehduksellinen ihotauti. Atooppinen ihottuma (atooppinen ekseema, taiveihottuma) on yksi tavallisimpia ihotauteja. Aikuisista noin 25–30 prosenttia on sairastanut atooppista ihottumaa ja sen on todettu olevan osittain perinnöllistä. Kyseessä on Suomen yleisin ihosairaus, johon sairastutaan jo lapsena.

Atooppinen ihottuma tarkoittaa tilaa, jossa mm. veden haihtumista iholta estävien keramidien eli rasvahappojen määrä on ihossa alentunut. Atooppista ihottumaa sairastavien ihon läpäisyeste ei toimi normaalisti. Ihon kuivumisen seurauksena ihoon kehittyy tulehdusreaktio, josta voi kehittyä pitkäaikaista kutiavaa ihottumaa. Lapset usein raapivat ihonsa verille saakka kun kutina on kovaa. Tyypillisiä alueita lapsilla ovat posket, raajat ja taipeet, ja aikuisilla pää, ylävartalo, taipeet ja kädet. Kuivuuden lisäksi muita atooppisen ihottuman oireita ovat ihon kuivuus, karheus, punoitus ja rikkoumat.

Atooppinen iho on tavallista ohuempi, joten neste pääsee haihtumaan ja iho kuivuu helposti. Akuuttia vaihetta hoidetaan usein rasvaamalla paikallisesti kortisonivoiteilla. Kortisonia käytetään hoitoon kuuriluonteisesti, sillä pitkäaikaisessa käytössä se voi ohentaa ihoa. Jos iho tulehtuu tai ihottuma pahenee voimakkaasti, kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon.

Täsmätuotteet atooppiselle iholle - Luonkos vartalokakut ja metsämikrobivoide

Monen lapsen atooppinen iho on saanut avun Vitality vartaloöljykakusta. Se  sisältää ravitsevia ja kosteuttavia raaka-aineita, esimerkiksi jojobavahaa, joka jättää iholle suojaavan kalvon. Tämä kalvo estää kosteuden “karkaamasta” iholta. Tuotteiden käyttö on miellyttävää: kakkua pyöritellään käsien välissä niin, että öljy lähtee sulamaan käsien lämmöstä. Öljy hierotaan mieluiten pyyhekuivalle iholle. Tästä ei tule lasten inhoamaa “kylmäefektiä” ja tuote ei kirvele iholla. Ihonhoidosta jää miellyttävä kokemus.

Primal metsämikrobivoide on suunniteltu ihon täsmäkohtiin, kuten lasten taiveihottumiin tai muille vaurioituneille ja kuiville ihoalueille. Täyteläinen voide on pakattuna kierrätettävään rasiaan, joten se kulkee myös helposti mukana. Sen on koettu auttavan mm. myös enterorokon rakkuloihin, lievittämällä kipua ja nopeuttaen paranemisprosessia!

Vitalityn ja Primalin sisältämä Reconnecting Nature metsämikrobiuute auttaa palauttamaan ihon luonnollisen mikrobitasapainon. Päivittäinen käyttö stimuloi tutkitusti ihon mikrobiomia, sekä ylläpitää sen tervettä toimintaa. Metsämikrotuotteiden käyttö takaa ihon mikrobiomille luonnollisemman tasapainon; se edistää aktiivisesti ihon eheyttä, suojaustoimintoa ja uusiutumista.

Lue lisää Helsingin yliopistossa tehdystä tutkimuksestä täältä 

Kuinka puhdistaa kasvot kuivattamatta ihoa?

“Muutama vuosi sitten kuormitus elämässä nousi ja koin suuria menetyksiä. Tuolloin iho oireili jälleen ja koitin kymmeniä tuotteita - olin jo epätoivoinen kun mikään ei auttanut.” “Infinity metsämikrobi -tuote pelasti tuona talvena mun ihon ja kulkee nykyään aina mukana. Se on myös lapseni lemppari - eikä ihme, se kun ei sisällä mitään muuta kuin luonnon huippuja raaka-aineita.” 

“Minulla oli vuosia hirveä kierre atooppisen ihoni kanssa. Käytin erilaisia tuotteita; ilman kunnollista tulosta. Ne olivat tosi kalliita ja iso satsaus pienestä palkastani. Sitten löysin yhdestä tapahtumasta Luonkosin Radiant- tyrnikakun. En voisi olla kiitollisempi. En tarvitse mitään muuta enää kasvojeni puhdistukseen ja hoitoon: Radiant pelasti arkeni ja antoi iholleni uuden aikakauden. Kukaan ei edes huomaa, että minulla on mitään ongelmaa ollutkaan. Ihoni on vihdoin normaali ja kaunis.”

“Kiitollisia asiakaspalautteita satelee lähes päivittäin - Luonkos öljypuhdistuskakut ovat auttaneet monen atooppista ihoa voimaan paremmin”, kertoo toimitusjohtaja Piritta Fors.

Öljypuhdistus on helppo, hellävarainen ja tehokas tapa puhdistaa ja helliä ihoa, sen vaikutukset ovat omaa luokkaansa. Ne eivät ylipuhdista tai kuivata ihoa liian voimakkailla aineilla. Ihon ei kuulu tuntua kireältä ja kuivalta puhdistuksen jälkeen. 

Atooppisen ihon puhdistukseen sopivat kaksi Luonkos öljypuhdistuskakkua: Infinity sekä Radiant. Infinity sisältää suomalaista metsämikrobiuutetta, se on myös täynnä antioksidanttirikkaita luonnollisia öljyjä, jotka vahvistavat ihoa ja nopeuttavat sen elpymistä. Tyrniä sisältävä Radiant on myös hyvä valinta kuivalle ja herkälle iholle.

Luonkos öljypuhdistuskakut ravitsevat ja kosteuttavat ihoa 100% luonnollisilla öljyillä ja ylläpitävät  ihon omaa pH-arvoa (et siis tarvitse kasvovettä!). Öljypuhdistus jättää iholle suojaavan lipidikalvon. Puhdistuksen jälkeen iho tuntuu ihanan pehmeältä ja kimmoisalta - et välttämättä tarvitse lainkaan kasvovoidetta.

Tilaa rakkauskirje

Luonkosin uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotelanseerauksista, tapahtumista ja tarjouksista.