Metsämikrobit | Luonkos

Ihon mikrobiomi on kehon suojamuuri

Ihon mikrobiomi on muodostunut ihon pinnalla elävistä mikro-organismeista, se on elävä, ihoa suojaava kerros. Tärkeintä on ihonpuhdistus joka ei ole liian pesevä.
Säästä ihonhoidossa Luet nyt Ihon mikrobiomi on kehon suojamuuri 3 minuuttia
  • Mikrobeja elää ihmisen iholla ja limakalvoilla, ja ne ovat tärkeässä roolissa puolustusjärjestelmän kehittymisessä.
  • Mikrobikasvuston koostumus eroaa yksilöiden välillä ja koostumukseen vaikuttavat monet yksilölliset tekijät. Monimuotoinen mikrobikasvusto tukee terveyttä.
  • Ihon normaalikasvuston mikrobit ylläpitävät ihon terveyttä estämällä taudinaiheuttajien lisääntymistä iholla.
  • Oireilevalla iholla mikrobilajien runsaussuhteet ovat epätasapainossa, jolloin yksittäinen mikrobilaji on päässyt lisääntymään iholla taudinaiheuttajaksi.
  • Oikeanlainen ihonpuhdistus on tärkeää, vältä liian peseviä tuotteita, jolloin iho toiminta voi häiriintyä, tai se voi mennä epätasapainoon.

Mikrobiomin määritelmä

Iho, samoin kuin limakalvot suussa ja koko ruoansulatuskanavassa, hengitysteissä ja sukupuolielimissä, on elimistön rajapinta ympäristöön. Näitä rajapintoja asuttavat lukuisat pieneliöt eli mikrobit: bakteerit, sienet ja virukset, joita kutsutaan ihon ja limakalvojen normaalikasvustoksi. Normaalikasvuston mikrobien ja niiden sisältämien geenien eli perintötekijöiden kokonaisuutta kutsutaan mikrobiomiksi.

Luonnostaan kehomme mikrobiomissa elävät bakteerit auttavat ruuansulatuksessa, säätelevät immuunijärjestelmää, suojaavat tautiaiheuttavilta bakteereilta sekä tuottavat vitamiineja. Mikrobiomi onkin välttämätön ihmisen kehittymiselle, vastustuskyvylle ja ravinteille. Ihon mikrobiomi on vuorostaan muodostunut ihon pinnalla elävistä mikro-organismeista. Lyhyesti sanottuna, ihon mikrobiomi on elävä, ihoa suojaava kerros.

Mikrobiomi voi häiriintyä

Meidän jokaisen iholla on oma ainutlaatuinen mikrobien yhdistelmä, joka voi auttaa ihoa suojautumaan infektioilta. Kun ihon mikrobiomi häiriintyy, se voi saada aikaan ihon tulehduksen, ärsytyksen, kutinan tai ihottuman. Tutkimukset ovat osoittaneet tiettyjen mikrobien olevan yhteydessä infektioihin ja ihosairauksiin, kuten ekseemaan, akneen ja taliköhnään. Toisin sanoen, jos ihon mikrobiomi on häiriintynyt, huonot bakteerit voivat lisääntyä iholla ja iho voi tulehtua.


Mikrobiomin monimuotoisuuden köyhtyminen altistaa sairauksille. Kosketus luontoon on erityisen tärkeää ensimmäisten elinvuosien aikana, jolloin elimistön puolustusjärjestelmät kehittyvät voimakkaimmin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että runsasmikrobinen, luonnollinen elinympäristö vaikuttaa suotuisasti sekä suoliston mikrobiston kokoonpanoon, että allergioilta suojaavan immuunitoleranssin rakentumiseen.


Jokaisella ihomme osa-alueella on erilainen mikrobiomi. Rasvoittuvilla ihoalueilla, kuten otsan alueella, elävät bakteerit eivät ole samoja kuin esim. kyynärtaipeessa elävät. Hiustupit ovat puolestaan hyvä elinympäristö sienille ja bakteereille.

Mikrobiomista huolehtiminen

Ihon mikrobiomia tulisi hoitaa huolella. Avainasemassa on oikeanlainen ihonpuhdistustuote, joka ei ole liian pesevä. Puhdistustuotteella olisi hyvä olla neutraali pH, jolloin se ei häiritse ihon luonnollista tasapainoa. Myös liiallinen ihon kuoriminen voi häiritä ihon mikrobiomia.

Valituissa Luonkosin tuotteissa on monimuotoista ja turvalliseksi testattua inaktivoitua mikrobiuutetta suoraan luonnosta. Se vastaa koostumukseltaan rikasta metsästä löytyvää mikrobiyhteisöä, joka stimuloi ihon mikrobiomia.

Patentoitu Re-Connecting Nature® -uute on kosmetiikan aktiiviraaka-aine. Sillä on ainutlaatuisia suomalaisen metsän ja luonnon palauttavia ominaisuuksia ja se auttaa palauttamaan ihon luonnollisen mikrobitasapainon. Päivittäinen käyttö stimuloi vastustuskykyä ja ylläpitää se tervettä toimintaa. Tämä edistää aktiivisesti ihon eheyttä tehostaen sen suojaustoimintoa ja nopeampaa uudistumista. Lisäksi se vähentää punoitusta ja ärsytystä.

Iho on ihmisen suurin elin, pidetään siitä huolta!

Lue lisää metsämikrobia sisältävistä tuotteista

Tilaa rakkauskirje

Luonkosin uutiskirjeen tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotelanseerauksista, tapahtumista ja tarjouksista.